Trencanous

TrencanousRateta 1 Som-hi Dansa presenta una versió moderna de la llegenda del TRENCANOUS. És un espectacle de dansa, on s’explica l’origen de la llegenda del trencanous. Un espectacle de dansa narrat amb una veu en off. L’espectacle combina dansa clàssica i dansa jazz, així com moments de participació amb el públic i escenes teatrals. La banda sonora combina també dos estils, la clàssica banda sonora del ballet del trencanous i una versió jazz creada per Duke Ellignton.

SINÒPSIS

Tots coneixem el Ballet del trencanous, però algú sap l’origen d’aquest conte? En coneixeu la llegenda? En aquest espectacle descobrirem perquè, fa molts i molts anys en el país de Nuremberg, un noi anomenat Daniel es converteix en un ninot de fusta anomenat Trencanous i queda limitat a trencar nous amb la  boca tota la seva vida. Explicarem amb música i dansa la llegenda d’aquest personatge tan i tan conegut, que el Drosselmeier li entrega a la seva neboda, Clara com a regal de Nadal, molts anys després d’haver-se convertit en ninot. Veurem com Clara ajudarà al Trencanous a vèncer l’exercit de rates i trencarà l’encanteri tornant així a la seva forma humana. A partir d’aquí disfrutarem del llarg viatge que emprendran els dos junts fins arribar al país del sucre.

trencanous 1

 

Durada – 60 minuts

Direcció escènica: Laura Olivella i Pau Doz

Coreografia : Laura Olivella

Narració: Montse Miralles

Ballarins:

Salva López, Ana Micó, Óscar Planells, Gisela Prat, Maria Torrescusa i Núria Torrentallé.